Friday , October 7 2022

Pronunţarea sentinţei în dosarul "Valiza", amânată pentru 4 iunie

gigi becali

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, luni, amânarea pronunţării sentinţei în dosarul “Valiza”, în care Gigi Becali este acuzat de fals şi dare de mită, pentru 4 iunie. DNA a cerut deja o pedeapsă de 4 ani de închisoare.
Decizia definitivă în recursul din Dosarul “Valiza” va fi dată de instanţa supremă în 4 iunie, după ce, la termenul de luni, procurorul anticorupţie a arătat că, în cazul lui Gigi Becali, o eventuală pedeapsă care să permită suspendarea ei ar fi un “nonsens juridic”.
Potrivit MEDIAFAX, la termenul de luni, unul dintre avocaţi lui Becali le-a arătat celor cinci judecători că au posibilitatea să stabilească o pedeapsă care să permită totodată şi suspendarea executării ei, astfel încât clientul lor să fie pus în libertate. În acest context, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a replicat, în faţa instanţei, că varianta propusă de apărarea lui Gigi Becali reprezintă un nonsens juridic după ce acelaşi complet de judecători l-a condamnat cu executare pe acesta în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, dosar în care, de altfel, s-a şi dispus revocarea suspendării pedepselor primite până la acel moment.
Procurorul a arătat că nu se poate pune problema ca acelaşi complet care a considerat că Becali trebuie să execute pedeapsa în regim privativ de libertate poate reveni ulterior pentru a dispune suspendarea pedepsei acestuia.
Tot la termenul de luni, procurorul DNA a cerut luni Completului de cinci judecători de la instanţa supremă condamnarea lui Gigi Becali la patru ani de închisoare cu executare în Dosarul “Valiza”, a Alinei Ciul la doi ani cu executare, iar a lui Victor Piţurcă, Teia Sponte şi Radu Marino la câte doi ani cu suspendare.
Avocaţii celor din dosar au arătat în faţa instanţei de judecată că prima decizie din Dosarul “Valiza”, prin care inculpaţii au fost achitaţi, este una corectă, legală şi care trebuie menţinută.
Instanţa supremă a rămas în pronunţare în acest caz şi va stabili o decizie definitivă în 4 iunie.
În Dosarul “Valiza”, Gigi Becali este acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Procurorii spun că, în 2008, finanţatorul Stelei a încercat să dea fotbaliştilor de la Universitatea Cluj o valiză cu 1,7 milioane de euro, pentru a-i motiva astfel să câştige meciul cu CFR Cluj.

Vezi si

Napolitane cu salmonella, retrase din toate magazinele Lidl

Lidl anunță că retrage de la vânzare un sortiment de napolitane după ce, în urma …