Wednesday , October 5 2022

Proiectul legii salarizării unitare a fost trimis spre avizare la Guvern

Proiectul legii salarizării unitare a fost trimis, marți, de către Biroul permanent al Senatului, pentru avize, la Guvern, Consiliul Economic, Consiliul Legislativ și la alte instituții, termenul solicitat pentru elaborarea acestora fiind de o săptămână.
senat2

“În mod normal, săptămâna viitoare vom avea aceste avize, după care ne vom întâlni în ședința de Birou permanent și vom trimite către avizare și raport către comisiile Senatului. E clar că avem nevoie ca toți colegii să parcurgă în liniște textul legii și să aducă amendamente, dar sigur că este un termen asumat de PSD și ALDE ca până la începutul semestrului al doilea să fie legea adoptată”, a afirmat vicepreședintele Senatului, Claudiu Manda, după ședința Biroului permanent.
El susține că termenul de adoptare a acestui act normativ în Senat, avansat de PSD până la sfârșitul lunii mai, va fi respectat.
Proiectul legii salarizării unitare a fost înregistrat la începutul săptămânii trecute la Senat, el fiind semnat de 205 parlamentari PSD și ALDE.
Senatul este prima cameră legislativă sesizată cu acest proiect, care a fost depus de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.
 

Vezi si

Primăriile trebuie să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii

Autoritățile locale din toată țara care alocă fonduri pentru sport vor fi obligate să dea …