Saturday , September 24 2022

Program prelungit la pașapoarte în perioada vacanței

Direcția Generală de Pașapoarte a anunțat prelungirea programului de lucru în perioada de vară, pentru a preveni aglomerările..

Astfel, în perioada 15 iunie-13 septembrie 2021, la nivelul seviciilor publice comunitare de pașapoarte, activitatea de lucru cu publicul se desfășoară în intervalul orar 8.00-20.00.

Direcția Generală de Pașapoarte informează cetățenii că cererile pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice/temporare se depun personal, în țară, la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte în cadrul programului de lucru cu publicul afișat atât pe site-ul Direcției Generale de Pașapoarte, cât și pe site-urile instituțiilor prefectului, preponderent în baza programărilor online.

În situația în care se întâmpină dificultăți în realizarea unei programări online, există posibilitatea de a accesa un tutorial realizat în acest sens de Direcția Generală de Pașapoarte, ce se regăsește pe prima pagina a site-ului pasapoarte.mai.gov.ro.

Totodată, pentru a spori capacitatea de primire a cererilor de eliberare a pașapoartelor, a fost redusă perioada de timp alocată unei programări online, de la 10 minute la 7 minute.

În scopul evitării supraaglomerării și așteptării suplimentare în spațiile destinate publicului, Direcția Generală de Pașapoarte recomandă persoanelor programate să respecte atât ora de programare, cât și măsurile de protecție igienico-sanitare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2 (în special distanțarea fizică și portul măștii de protecție).

De asemenea, în situația în care doritorii nu au efectuat o programare prealabilă, serviciile publice comunitare de pașapoarte analizează posibilitatea primirii cererii de eliberare a documentului de călătorie, doar în cazul în care nu există intervale orare neacoperite de programări.

Vezi si

Lidl reduce programul magazinelor, pentru a face economie la energie

Lidl, parte a grupul german Schwartz și cel mai mare lanț de magazine din România …