Saturday , December 3 2022

Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: Noiembrie mai cald decât normal

Temperaturile lunii noiembrie vor fi mai ridicate decât cele normale, potrivit prognozei pentru următoarele patru săptămâni transmisă marți de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Doar spre finalul lunii, mediile termice încep să fie apropiate sfârșitului de toamnă.

Până pe 7 noiembrie: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai acentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sudice, vestice, nord-vestice și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

7 – 14 noiembrie: Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea sudică a țării, dar mai ales în zonele sub-montane ale Carpaților Meridionali, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în extremitatea de nord a țării.

14 – 21 noiembrie: Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate de cât cele normale pentru acestă perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

21 – 28 noiembrie: Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în general în jurul celor normale,  dar cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în regiunile estice și a unui ușor deficit în nord-vest. (Mediafax)

Vezi si

Recomandări ANPC de Moş Nicolae: Achiziţionaţi dulciuri şi jucării numai din magazine specializate!

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, recomandă părinţilor să achiziţioneze …