Prognoza meteo: Temperaturile vor urca joi pana la 30 de grade. Noptile vor fi aproape tropicale

reportersite
05 aprilie 2016, 14:13

meteoTemperaturile vor specifice celor de inceput de iulie si vor ajunge ajunge la 30 de grade Celsius in cursul zilei de joi, iar pe timpul noptii temperaturile se apropie de cele din zona tropicala, a declarat meteorologul Gabriela Bancila pentru Mediafax.

Potrivit ANM, in cursul zilei de marti si miercuri temperaturile vor ajung pana la 29 de grade Celsius, in sud- vest, centrul, zonele deluroase si nord- vestul Romaniei.

„Temperaturile vor fi ridicate, deoarece la nivelul tarii vorbim de valori termice de 29 de grade Celsius, chiar si 30 de grade Celsius, izolat in Lunca Dunarii”, a declarat meteorologul Gabriela Bancila pentru Mediafax.

Pentru ziua de joi, meteorologii spun ca temperaturile vor atinge valori specifice zonei tropicale, adica de 30 de grade Celsius pe timpul zilei si de aproape 20 de grade Celsius pe timpul noptii.

„Suntem foarte apropae de noaptea tropicala, adica de temperaturi care sa nu coboare sub 20 de grade Celsius pe timpul noptii, semn ca aceasta masa de aer care ne influenteaza, este cu caracter tropical” a mai spus Gabriela Bancila.

Joi, temperaturile se vor situa peste 21, 22 de grade Celsius, 25 de grade frecvent, (temperaturi normale pentru o zi de vara) in Moldova, Maramures, Transilvania, Campia de Vest, iar in regiunile sudice vor fi 30 de grade Celsius.

Temperaturile vor scadea usor incepand de vineri, astfel ca in nord-vestul tarii vor fi 25 de grade Celsius, iar in sudul Romaniei vor fi 21, 22 de grade Celsius, dar chiar si aceste valori sunt peste cele care ar fi normale pentru aceasta perioada.

„In prima decada a lunii aprilie ar trebui sa avem temperaturi intre 12 si 19 grade Celsius, acestea ar fi valorile normale”, a mai declarat meteorologul.

Potrivit meteorologilor explicatia pentru aceste temperaturi ridicate este ca „in zona de vest a continentului, circulatia nordica directa a dus la prabusirea unui val rece in zona bazinului Mediteranean”, iar aerul cald de acolo a fost „expulzat in sud-estul continentului”.