Friday , June 21 2024

Prognoza meteo pe toata saptamana. Sunt aşteptate ploi, vremea se răceşte accentuat

Pentru zilele următoare, meteorologii anunţă o răcire accentuată a vremii. De asemenea, vor fi ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Mai mult, joi, sunt aşteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.
ploi

PROGNOZA METEO MARŢI. În cursul zilei, în nordul, nord-estul şi centrul țării, precum și în zonele de deal şi de munte, cerul va avea înnorări temporare și local vor fi averse și descărcări electrice, condiții în care valorile termice vor fi apropiate de cele ce ar fi normale la această dată. În restul teritoriului, vremea va fi caldă, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala, doar izolat. Începând de seara, înnorările se vor accentua în vest și în sud, dar și la munte unde va ploua, local. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări locale, cu viteze ce vor depăşi 50 km/h, iar pe crestele montane 70 km/h. Trecător, vor fi posibile vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 18…20 de grade în estul Transilvaniei și nordul Moldovei și 31 de grade în sudul Munteniei. Minimele termice vor fi cuprinse între 7…8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 19…20 de grade pe litoral, unde se mențin condiții de ceață.
PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi, în general, instabilă. Mai ales după-amiaza și noaptea, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în majoritatea regiunilor, posibil trecător, chiar cu aspect de vijelie. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor depăşi, izolat, 25…30 l/mp. Excepţie va face sud-estul ţării şi extremitatea sa de răsărit, unde vremea va fi predominant frumoasă. Temperaturile maxime, în scădere față de cele din ziua precedentă, în vestul și nord-vestul teritoriului, se vor încadra între 18 grade în Dealurile de Vest și 30…32 de grade în Bărăgan și Podișul Dobrogei. Minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade.
PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va răci, în cea mai mare parte a țării, mai accentuat în vest, nord-vest şi centru. Cerul va avea înnorări şi va ploua, şi sub formă de aversă, în regiunile vestice, centrale, nordice şi de nord-est. Izolat, vor mai fi descărcări electrice, cantităţi de apă însemnate şi condiţii de grindină. În zona montană, la înălțimi mai mari de 1800 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala pe suprafeţe mici. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice, sudice, sud-estice și la munte şi pe arii restrânse, în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12…14 grade în Banat şi Crişana şi 28 de grade în Moldova şi Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între 6 și 14 grade.
PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va continua să se răcească în regiunile estice, sud-estice şi centrale. În vestul, centrul şi nordul ţării, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și ploi, doar, izolate. Vântul va avea intensificări în sud-vest, sud, sud-est şi la munte și izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 15 și 23 de grade, iar cele minime se vor situa între 6 și 15 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Vezi si

Măsuri pentru fluidizarea traficului și puncte de prim ajutor deschise în principalele vămi în perioada Rusaliilor

Poliția de frontieră a anunțat vineri că a luat măsuri pentru fluidizarea traficului în perioada …