Wednesday , June 19 2024

Prognoza meteo pe regiuni, până pe 16 iunie. Se mețin temperaturi ridicate și vor fi averse

Vremea continuă să se încălzească în toată ţara până în 10 iunie, după care se va simți o tendinţă de scădere uşoară, însă va fi în continuare mai cald decât în mod obişnuit pentru jumătatea lunii iunie, anunță meteorologii ANM în prognoza pentru următoarele două săptămâni, în perioada 3-16 iunie.

Banat

Valorile termice, cu mici oscilaţii în primele zile din interval, vor fi în creştere treptată până în jurul datei de 10 iunie şi vor caracteriza o vreme călduroasă, apoi vor avea o tendinţă uşoară de scădere, însă va fi în continuare mai cald decât în mod obişnuit pentru jumătatea lunii iunie. Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi de 26 de grade la începutul intervalului şi va atinge valori de 33…34 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, urmând să scadă spre valori de 29…30 de grade la sfârşitul perioadei de anticipaţie. Media temperaturilor minime se va situa între 14 şi 18 grade, cu cele mai mari valori în nopţile din 10 – 12 iunie. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză şi mai ales după data de 11 iunie.

Crişana

Temperatura aerului, cu mici variaţii la începutul primei săptămâni de prognoză, va fi în creştere treptată până în jurul datei de 10 iunie, astfel încât vremea va fi călduroasă, apoi va avea o tendinţă uşoară de scădere, dar se va menţine mai cald decât în mod normal pentru jumătatea lunii iunie. Valorile termice diurne vor avea medii de la 24 de grade în primele zile din interval, până la 32…33 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, iar ulterior vor scădea spre 28 de grade la sfârşitul perioadei de anticipaţie. Temperaturie minime, mediate regional, se vor situa între 12 şi 17 grade, cu cele mai mari valori în nopţile din 10 – 11 iunie. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat în primele zile din interval şi cu precădere după data de 11 iunie.

Transilvania

Valorile termice, cu mici oscilaţii în primele zile din interval, vor fi în creştere treptată până în jurul datei de 10 iunie, caracterizând astfel o vreme călduroasă, apoi vor avea o tendinţă uşoară de scădere, însă va fi în continuare mai cald decât în mod obişnuit pentru jumătatea lunii iunie. Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi de 25…26 de grade la începutul intervalului şi va atinge valori în jurul a 31 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, urmând să scadă spre valori de 27…28 de grade la sfârşitul perioadei de anticipaţie. Media temperaturilor minime se va situa în general între 12 şi 16 grade, cu cele mai mari valori în nopţile din 10 – 12 iunie. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză şi îndeosebi după data de 11 iunie.

Maramureş

Temperatura aerului, cu mici variaţii la începutul primei săptămâni de prognoză, va fi în creştere treptată până în jurul datei de 10 iunie, astfel încât vremea va fi călduroasă, apoi va avea o tendinţă uşoară de scădere, dar se va menţine mai cald decât în mod normal pentru jumătatea lunii iunie. Valorile termice diurne vor avea medii de la 24…26 de grade în primele zile din interval, până la 30…31 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, iar ulterior vor scădea spre 27 de grade la sfârşitul perioadei de anticipaţie. Temperaturile minime, mediate regional, se vor situa în general între 13 şi 16 grade, cu cele mai mari valori în nopţile din 10 – 11 iunie. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi la începutul primei săptămâni de prognoză şi îndeosebi după data de 9 iunie.

Moldova

În cea mai mare parte a intervalului vremea va fi călduroasă, cu mici alternanţe termice de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime, mediate regional, se vor situa între 28 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 10 iunie, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 18 grade. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi la începutul primei săptămâni de prognoză şi îndeosebi după data de 12 iunie.

Dobrogea

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză vor fi uşoare alternanţe termice, mai ales în primele zile, astfel că vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte din intervalul de anticipaţie. Media valorile termice diurne se va situa între 28 şi 32 de grade (cu cele mai ridicate valori în perioada 10 – 13 iunie), iar a celor nocturne va fi de 18…20 de grade. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi mai ales în intervalul 3 – 5 iunie şi cu precădere după data de 13 iunie.

Muntenia

În cea mai mare parte a intervalului vremea va fi călduroasă, cu mici alternanţe termice de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime, mediate regional, se vor situa între 30 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 10 – 11 iunie, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 18 grade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză şi îndeosebi după data de 12 iunie.

Oltenia

Până în jurul datei de 10 iunie temperatura aerului va fi în creştere, apoi va scădea uşor, astfel că pe parcursul celor două săptămâni de prognoză vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte din intervalul de anticipaţie. Media valorilor termice diurne se va situa între 28 şi 35 de grade (cu cele mai ridicate valori în perioada 10 – 11 iunie), iar a celor nocturne va fi cuprinsă între 14 şi 18 grade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză şi în special după data de 12 iunie.

La munte

În cea mai mare parte a intervalului vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, cu mici alternanţe termice de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime, mediate pe întreagă zonă montană, se vor situa între 16 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 10 iunie, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 14 grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta pe arii mai extinse în primele zile şi îndeosebi după data de 11 iunie.

 

Vezi si

Trenurile vor circula cu viteză redusă între 19 și 21 iunie. Temperatura la nivelul șinei depășește 50 grade C

Circulaţia trenurilor se va desfăşura în condiţii speciale, cu reducerea vitezei, în anumite intervale orare, …