Friday , October 7 2022

Prognoza meteo pe doua saptamani, pe regiuni

iarna

Saptamana aceasta va fi marcata de o vreme ca de primavara, insa de saptamana viitoare se raceste usor. In cele mai multe regiuni ale tarii vor fi precipitatii mixte in unele zile si se va forma polei, se arata in prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 19 ianuarie – 1 februarie.
Banat
Pana pe 23 ianuarie, vremea se mentine deosebit de calduroasa pentru mijlocul iernii, cu valori diurne de 10-11 grade. Apoi temperaturile scad, ajungand pana la 5 grade in timpul zilei.
Intr-o evolutie paralela, valorile nocturne scad de la 4-5 grade la -1 grad. Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza sunt asteptate ploi slabe.
Crisana
Temperaturile maxime vor fi de 9-10 grade pana la sfarsitul acestei saptamani, apoi valorile diurne nu vor mai depasi 5 grade. Pe parcursul noptilor, saptamana aceasta vor fi 2-4 grade, iar din 23 ianuarie, temperaturile scad pana la -2 grade.
Meteorologii prognozeaza ploi slabe saptamana aceasta, iar de saptamana viitoare se vor semnala lapovite si ninsori aproape in fiecare zi, dar vor fi in general slabe.
Transilvania
Valorile diurne vor scadea de la 7 grade, in prima saptamana, la 2-4 grade, in timp ce temperaturile minime vor ajunge la -5 grade pana pe data de 1 februarie. Sunt asteptate precipitatii mixte in urmatoarele doua saptamani, la care se adauga conditii de polei.
Maramures
Vremea calduroasa persista si in aceasta regiune, unde maximele vor ajunge pana la 9 grade saptamana aceasta, iar minimele vor fi de 1-2 grade. Din 24 ianuarie, temperaturile diurne vor fi ceva mai modeste, de 2-3 grade, iar cele nocturne vor oscila in jurul a -2 grade.
In primele zile va ploua slab, iar apoi se vor semnala lapovite si ninsori, care vor favoriza formarea poleiului.
Moldova
Pana pe 23 ianuarie, mercurul din termometre va arata pana la 6 grade, in timp ce minimele vor fi de 1-2 grade. Dupa aceasta data se raceste, maximele osciland in jurul valorii de 2 grade, iar minimele coborand pana la -2 grade.
Sanse de precipitatii mixte, dar slabe, sunt mai mari in perioada 22-27 ianuarie, cand izolat se poate forma polei.
Dobrogea
Vremea deosebit de frumoasa pentru aceasta data se mentine si in Dobrogea, unde maximele vor fi de 6-9 grade, iar minimele de 4-5 grade. Se raceste usor in intervalul 29 ianuarie – 1 februarie. Dupa 21 ianuarie, va ploua aproape in fiecare zi, fiind conditii de ceata.
Muntenia
Vremea ca de inceput de primavara ramane si in aceasta regiune, intrucat maximele vor fi de 5-9 grade, iar minimele de circa 2 grade, pe tot parcursul urmatoarelor doua saptamani.
Pana pe 21 ianuarie se vor semnala burnite din cauza cetii, iar apoi pot cadea precipitatii mixte, care vor favoriza formarea de polei.
Oltenia
Temperaturile maxime vor scadea de la 9 grade, in prima saptamana, la 4-6 grade saptamana viitoare, in timp ce minimele vor ajunge de la 2 la -2 grade pana la sfarsitul intervalului de prognoza.
In perioada 22-27 ianuarie creste probabilitatea de precipitatii mixte, pe spatii relativ extinse, cand vor fi si conditii de polei.
La munte
Vremea se raceste usor in zonele montane, insa ramane tot mai calduroasa pentru specificul lunii ianuarie. Pana pe 23 ianuarie, maximele se vor incadra intre 2 si 4 grade, iar minimele intre -4 si -2 grade. Dupa aceasta data, temperaturile vor scadea cu 2-3 grade. Va ninge intre 22 si 27 ianuarie, in special in datele de 23-24 ianuarie.

Vezi si

Premiul Nobel pentru Pace 2022: Un activist din Belarus și două organizații pentru drepturile omului din Rusia și Ucraina

Ales Bialiatski, avocat pentru drepturile omului din Belarus, organizația rusă pentru drepturile omului Memorial și …