Thursday , July 18 2024

Prognoza meteo pe două săptămâni, pe regiuni. Nu scăpăm de caniculă și ploi

Temperaturile vor scădea ușor, în această săptămână, dar la finalul lunii vor fi din nou temperaturi caniculare în multe zone ale țării, conform meteorologilor. Prognoza pe următoarele două săptămâni arată că în unele regiuni vor fi aproape zilnic perioade cu ploi și vijelii.

Administrația Națională de Mateorologie a publicat prognoza meteo până în 8 iulie:

BANAT

Media temperaturilor maxime va fi în scădere la mijlocul primei săptămâni, de la 33 de grade până la 29-30 de grade, apoi va crește, astfel că la finalul lunii iunie vor fi temperaturi maxime, în medie, de 33-34 de grade. O nouă scădere termică se va resimți în primele zile ale lunii iulie, de aproximativ 4 grade, apoi media maximelor va avea variații în general între 31 și 33 de grade. Media minimelor termice va oscila între 16 și 20 de grade, cu valorile mai scăzute în cea de a doua săptămână. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi, mai intense și mai frecvente în prima săptămână.

CRIȘANA

În primele două zile din interval se va încălzi ușor, iar media maximelor termice se va apropia de 32 de grade, apoi aceasta va scădea până la 28 de grade, în 27 iunie. La finalul lunii iunie se va resimți o nouă încălzire, astfel că media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 33 de grade. În primele două zile din iulie media maximelor de temperatură va scădea cu 4…5 grade, iar în zilele care vor urma se va situa între 29 și 32 de grade. Media minimelor termice va oscila între 15 și 19 de grade, cu valorile mai scăzute în cea de a doua săptămână. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi, mai intense și mai frecvente în prima săptămână.

TRANSILVANIA

În ultima săptămână din luna iunie și în prima din iulie, media maximelor termice se va situa, în general, între 29 și 31 de grade, iar a minimelor între 13 și 16 grade. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi, mai intense și mai frecvente în prima săptămână.

MARAMUREȘ

În următoarele două săptămâni, valorile termice nu vor avea variații semnificative, astfel că media maximelor va fi, în general, între 29 și 31 de grade, iar media minimelor între 15 și 17 grade. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică aproape în fiecare zi.

MOLDOVA

În ultima săptămână a lunii iunie vremea va fi în general în încălzire, de la medii ale maximelor termice de 28 de grade în prima zi până la 33 de grade în ultima, iar media minimelor termice va urca de la 15 la 17 grade. În prima săptămână din iulie media maximelor va avea valori, în general, între 29 și 33 de grade, iar media minimelor între 16 și 19 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în 24 iunie și după 1 iulie.

DOBROGEA

După o ușoară scădere de temperatură, ce se va produce în primele zile de prognoză, tendința vremii va fi de încălzire ușoară și treptată, până la o medie a maximelor termice de 30…33 de grade, iar a minimelor de 19…21 de grade. Condiții pentru fenomene de instabilitate atmosferică vor fi trecător, în cea de a doua săptămână.

MUNTENIA

În următoarele două săptămâni, valorile termice nu vor avea variații semnificative, astfel că media maximelor va fi, în general, între 32 și 35 de grade, iar media minimelor între 17 și 19 grade. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, pe arii restrânse în prima săptămână și posibil local în unele zile din cea de a doua.

OLTENIA

Până în jurul datei de 27 iunie, tendința valorilor de temperatură va fi de scădere, de la 35 la 30 de grade media maximelor și de la 19 la 17 grade a minimelor. În zilele care vor urma va crește din nou, cu aproximativ 4…5 grade media maximelor și cu 1-3 grade a minimelor. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, cu o probabilitate mai mare până în data de 28 iunie și după 1 iulie.

LA MUNTE

Media temperaturilor maxime se va situa între 19 și 23 de grade, iar media minimelor va fi cuprinsă, în general, între 11 și 14 grade. Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică aproape în fiecare zi.

Vezi si

Ministrul Digitalizării: Nu va mai fi nevoie de mii de contabili. 30% din funcționarii publici vor ieși la pensie în 3 ani și vor fi înlocuiți de tehnologie

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat, miercuri, că, în următorii trei ani, conform datelor Institutului …