Wednesday , November 30 2022

Prognoza meteo: Cum va fi vremea de Paste si de 1 Mai

primavara

Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii, joi, prognoza meteo pentru următoarele trei luni. Aceasta include şi predicţiile meteorologice pentru Paşte şi 1 Mai, foarte interesante pentru cei care îşi programează mini-vacanţe în acele perioade.
Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
PROGNOZA METEO MARTIE 2014
Valorile temperaturii aerului vor fi apropiate de mediile multianuale, exceptand regiunile sud-estice precum si, local, cele sudice si vestice, unde se vor situa peste normalul perioadei.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, exceptand sud-estul, unde se vor incadra in normele climatologice.
PROGNOZA METEO APRILIE 2014
Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile sudice, local, se vor situa sub aceste medii.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general excedentare, exceptand arii restranse din sud si est, unde vor fi apropiate de mediile multianuale.
PROGNOZA METEO MAI 2014
Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice in vestul si sud-estul tarii si se vor situa, in general, sub aceste medii in restul teritoriului.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii.
 
 

Vezi si

Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an

„Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an”, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului. …