Friday , September 22 2023

Profesorii, impozitați cu 145 lei pentru voucherele de vacanţă din acest an

Profesorii vor primi vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru anul 2022, dar vor plăti impozit 10% pe ele. În cazul în care un dascăl nu e de acord să i se reţină aceşti bani, acesta poate doar să refuze voucherele.

Profesorii primesc în acest an 1.450 de lei sub formă de vouchere pentru vacanță. Voucherul de vacanță are perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic, fără a se înțelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportul electronic.

Sumele reprezentând voucherele de vacanță sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului, prevede ordinul. Asta înseamnă că cei 10% impozit, adică 145 de lei, vor fi reținuți de angajator în luna în care aceste vouchere vor fi date, conform Antena 3.

La articolul 3 al Monitorului Oficial care stabileşte procedura de acordare este menționat că beneficiarii care nu doresc să primească vouchere de vacanță depun o solicitare scrisă la unitatea/instituția angajatoare, în termen de 30 de zile de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial.

Având în vedere ca a fost publicat pe 15 aprilie, asta înseamnă 15 mai.

“Voucherele de vacanță aferente anului 2022 se emit doar pe suport electronic și sunt în cuantum de 1.450 de lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinație”, conform ordinului publicat în „Monitorul Oficial”.

Vezi si

Flagrant. Un farmacist dintr-un lanț cunoscut vindea mii de pastile cu Fentanil și Oxicodonă și fiole cu morfină pe piața neagră

Procurorii DIICOT au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București, într-o …