Saturday , December 9 2023

Profesorii din judeţele Suceava şi Botoşani ameninţă cu închiderea şcolilor

Membrii organizaţiilor sindicale din judeţele Suceava şi Botoşani afiliate la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), respectiv circa 13.000 de cadre didactice, ameninţă cu închiderea şcolilor dacă nu vor primi integral salariile pe februarie.
Sindicaliştii spun că, potrivit datelor transmise de către direcţiile generale ale finanţelor publice din cele două judeţe, salariile profesorilor pot fi acoperite doar în proporţie de 30%, aceasta fiind consecinţa stabilirii cheltuielilor de personal pe baza costurilor standard per elev.
“Solicităm Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Guvernului României să intervină pentru rezolvarea acestei situaţii deosebit de grave”, spun cei de la FSLI.
Sindicalitşii anunţă că, în condiţiile în care autorităţile nu se vor implica în soluţionarea problemei, cadrele didactice din cele două judeţele sunt decise să întrerupă activitatea în unităţile de învăţământ.
“Ceea ce se întâmplă în cele două judeţe confirmă faptul că România nu mai este un stat de drept, atâta timp cât hotărâri judecătoreşti irevocabile sunt călcate în picioare de actualul Guvern. Membrii noştri de sindicat din Suceava şi Botoşani au obţinut în instanţă reîncadrarea pe post conform prevederilor Legii 221/2008”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat de curând că bugetul de salarizare în sistem permite plata salariilor din învăţământ până la sfârşitul anului calendaristic 2011.

Vezi si

TIR-urile așteaptă la intrarea în țară 11 zile la granița cu Ucraina și 5 zile la cea cu Moldova, se plâng transportatorii 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) susține că timpii de așteptare la frontierele …

2 comments

  1. MUUUUUULTI bani!!!! Titularizari pe ce? Pe catedre care anul trecut nu au fost vacantate, ci ascunse de ochii “incapabililor” care n-au avut pe ce sa se titularizeze, desi au luat peste 9 la concurs. Asa-i la noi: cainii latra, apa trece.

  2. 120 de TITULARIZARI facute la comanda,cand se spune sa se reduca cheltuielile si elevii sunt din ce in ce mai putini.Clase sub efectiv si elevi trecuti doar pentru numar si acum s-a batut un asa record la TITULARIZARI.
    Ce se intampla si …..cati bani????