Saturday , June 22 2024

Profesorii ar putea rămâne fără bani de sărbători

În decembrie nu vor mai fi bani pentru plata salariilor. Cel puţin asta susţin sindicatele. Rectificarea bugetară taie din bugetul educaţiei şi al primăriilor. În timp ce profesorii se tem că nu îşi vor mai lua lefurile în ultima lună a anului, ministrul Daniel Funeriu dă asigurări că aceste costuri sunt asigurate.
Sindicaliştii consideră că rectificarea bugetară îi va afecta pe profesori.
“Se iau bani de la Ministerul Educaţiei – 40 de milioane de lei, orice tăiere înseamnă un pas înapoi. Se taie 250 de milioane de la salarii. E risc ca în decembrie să nu fie acordate salariile integral”, a declarat Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va pierde 40 de milioane de lei la rectificarea bugetului de stat pe 2010, potrivit proiectului ordonanţei de urgenţă pe această temă, după ce la prima rectificare, în august, a rămas fără alţi 494 de milioane de lei.
Mai mulţi bani decât Educaţia ar urma să piardă, la a doua rectificare din 2010, Ministerul Economiei (75,3 milioane lei), Ministerul Finanţelor (58,1 milioane lei) şi Secretariatul General al Guvernului (42,6 milioane lei). (realitatea.net)

Vezi si

Măsuri pentru fluidizarea traficului și puncte de prim ajutor deschise în principalele vămi în perioada Rusaliilor

Poliția de frontieră a anunțat vineri că a luat măsuri pentru fluidizarea traficului în perioada …

One comment

  1. Bine ca sunt zilnic stresati de toate inspectiile -de “calitate” si fac maldare de hartii si situatii .Nu se mai respecta nici intre ei .