Saturday , December 3 2022

Procurorul Mihaela Moraru Iorga: Kovesi a cerut retinerea lui Udrea, desi Parlamentul nu avizase cererea de arestare

mihaela moraru iorga

Procurorul DNA Mihaela Moraru Iorga afirma ca i s-a transmis, cand instrumenta unul dintre dosarele Elenei Udrea, ca “opinia conducerii” Directiei Nationale Anticoruptie a fost ca ex-ministrul ar trebui retinut pentru o noapte, desi Parlamentul refuzase sa dea aviz cererii de arestare preventiva. Procurorul spune insa ca a luat decizia sa nu o retina, dupa ce Parlamentul nu avizase cererea de arestare a acesteia.
Mihaela Moraru Iorga a spus, dupa ce a fost audiata in cadrul CSM, ca a apreciat ca, atat timp cat Parlamentul a dat aviz doar pentru retinerea Elenei Udrea, nu si pentru arestarea sa preventiva, nu se impune retinerea, astfel incat a dispus masura controlui judiciar pe cautiune.
“Opinia conducerii e ca ar trebui retinuta, chiar si pentru o noapte, ceea ce mi sa-a parut bizar, a fost mesajul din partea procurorului – sef”, in conditiile in care exista aviz de retinere din partea Parlamentului.
“Mi-am inchis telefoanele si am dispus masura care mi se parea justa”, cea a controlului judiciar, a adaugat Mihaela Moraru Iorga.
Aceasta a sustinut ca demersul sau alaturi de procurorul Doru Tulus este “un strigat de ajutor pentru institutie, pentru justitia din Romania”.
Intrebata daca Laura Codruta Kovesi i-a cerut vreodata sa ajunga la cineva intr-un dosar, Mihaela Moraru Iorga a precizat: “sub nicio forma nu mi-ar fi cerut sa ajung la o anumita persoana prin diferite probe”.
Reamintim ca Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat in discutie marti cererea procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, de revocare din functie a procurorilor Doru Tulus si Mihaela Moraru Iorga, care au fost audiati in plenul CSM.
HotNews

Vezi si

Oficial: Olanda acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar nu şi pe cea a Bulgariei

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar …