Monday , April 22 2024

Procurorul General descrie cum s-a întâmplat tragedia de la Crevedia: Un șofer a încercat să mute gaz dintr-o cisternă în alta

Procurorul General al României, Alex Florența, a anunțat duminică seara ce au descoperit anchetatorii după primele investigații în cazul tragediei de la Crevedia. Florența a explicat că explozia a fost declanșată din cauza unui șofer care a vrut să mute gaz cu un furtun într-o cisternă goală.

Potrivit Procurorului General, societatea are 25 de puncte de lucru în toată ţara, unul dintre ele în Crevedia, unde era şi un sediu de birouri, dar care şi-a pierdut autorizaţia ISU în 2020 şi s-a solicitat închiderea acestuia. Sâmbătă, la firma din Crevedia erau patru angajaţi de origine nepaleză, care în acte erau angajaţi la alte puncte de lucru. În zonă au fost aduse trei autocisterne, una plină cu gaz, care a fost parcată în curte.

Şoferul a spus că avea probleme la maşină, o roată blocată. Voia să transfere gazul în altă cisternă şi împreună cu celălalt şofer au montat un furtun de livrare, în condiţii care nu sunt pe deplin elucidate, a explicat Procurorul General. La acel moment, sub cisternă a apărut o sursă de foc. Cei doi şoferi i-au scos pe cei patru nepalezi din sediu să îi ajute şi să oprească traficul, iar ei au încercat să stingă incendiul. Atunci a avut prima explozie.

Procurorul General a adăugat că dosarul urmăreşte infracţiunea de distrugere din culpă iar ancheta este derulată de specialişti de la Investigaţii Criminale şi Infracţiuni Economice. În acelaşi timp, sunt audiaţi martori la IGPR şi au loc percheziţii domiciliare, inclusiv la Primăria Crevedia, la punctele de lucru ale societăţii din Bucureşti şi la reşedinţele celor doi acţionari ai firmei.

digi24.ro

 

Vezi si

Informare meteo de ploi pentru toată ţara, până luni la ora 15:00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo de ploi pentru toată ţara, …