Saturday , February 4 2023

Procesul verbal care demonstrează plata amenzilor contravenționale nu mai trebuie trimis la Poliție

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, modificarea și completarea Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, care prevede, între altele, ca procesul verbal privind plata acestora să nu mai fie trimis la Poliție.
“Elementele minime obligatorii de structură și de format ale procesului-verbal de contravenție prevăzut la alin. (1) se stabilesc prin normele de aplicare ale prezentei legi”, prevede actul normativ promulgat.


Legea stipulează și că “prin derogare de la dispozițiile art. 20 alin.(1) din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare, pe perioada aplicării sistemului pilot, dacă agentul constatator constată în același timp mai multe contravenții săvârșite de aceeași persoană, pentru amenzile prevăzute la alin. (1) se încheie un proces-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii distinct de celelalte, având seria de evidență unică prevăzută la art. 2 lit. B)”.
La dezbaterile din Camera Deputaților, for decizional în cazul acestei legi, deputatul UDMR Benedek Zacharie, inițiator, a precizat că cetățeanul nu va mai trebui să trimită procesul verbal la Poliție pentru a demonstra că și-a plătit amenda.
“Cetățeanul nu va mai trebui să trimită procesul verbal la Poliție, să demonstreze că și-a plătit amenda, fiind un cont unic și primăriile nu o să mai fie grevate de plata amenzilor. Deci am ajutat și cetățeanul și am ajutat și primăriile”, a declarat deputatul UDMR, pe 3 noiembrie, în plenul Camerei Deputaților. (Agerpres)

Vezi si

UPDATE: Trei români morți și mai mulți răniți după ce un autocar s-a răsturnat pe o autostradă din Slovenia. Autocarul, înmatriculat în România, se îndrepta spre Italia

Trei români au murit în urma unui accident de autocar produs vineri în Slovenia, iar …