Thursday , December 7 2023

Printul Paul, recunoscut legal membru al familiei regale

Prinţul Paul a devenit oficial membru şi moştenitor al familiei regale. Decizia de astăzi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au dat marţi decizia în procesul în care Prinţul Paul cere instanţelor din România recunoaşterea unei decizii a Tribunalului din Lisabona, din 1965, care stabilea că tatăl său, Carol Mircea, era fiul legitim al Regelui Carol al II-lea.
Instanţa supremă a admis solicitările prinţului Paul, astfel încât acesta a fost recunoscut oficial drept membru al familiei regale.
Procesul intentat de prinţul Paul durează de foarte mulţi ani. Acesta a susţinut că el este moștenitorul coroanei regale şi câteva instanţe din străinătate i-au dat dreptate. Este cazul deciziei de la Lisabona. Şi în ţară, prinţul a primit recunoaştere din partea a două instanţe.
Prinţul Paul a cerut recunoaștere şi în România a hotărârii obținute de tatăl sau, Carol Mircea, în 1965, din partea tribunalului din Lisabona, prin care a fost desemnat drept fiul legitim al lui Carol al II-lea.

Vezi si

Oficial: Fostul premier Florin Cîțu, pus sub urmărire penală în dosarul vaccinurilor anti-COVID. 43,3 milioane de doze achiziționate în plus de România

Fostul premier Florin Cîțu a fost pus oficial sub urmărire penală miercuri, 6 decembrie, de …