Friday , December 2 2022

Prinţul Charles vrea să cumpere 100.000 de hectare de pădure în România

printul charles padure

O fundaţie patronată de Prinţul Charles al Marii Britanii vrea să cumpere aproximativ 100.000 de hectare de pădure în România, pentru a salva habitatul şi a creea una dintre cele mai mare rezervaţii naturale din Europa. Banii investiţi provin de la străini.
Fundaţia Conservation Carpathia (FCC), o organizaţie nonguvernamentală patronată de prinţul Charles al Marii Britanii şi care funcţionează cu bani proveniţi din donaţii ale străinilor, vrea să cumpere aproximativ 100.000 de hectare de pădure în România, cu scopul de a o proteja de tăierile masive şi exploatarea forestieră, scrie publicaţia scotsman.com. Cu bani din donaţii, FCC vrea să pună bazele uneia dintre cele mai mari rezervaţii naturale. “un rai al urşilor şi lupilor”.
“Zona Carpaţilor româneşti este printre cele mai sălbatice din Europa. Acolo trăiesc carnivore mari şi bio-diversitatea este grozavă. Toate acestea sunt acum ameninţate de defrişări şi exploatare, astfel că încercăm să le protejăm pentru generaţiile următoare”, a declarat, pentru The Scotsman, Christoph Promberger, director executiv FCC.
Miza FCC este cu atât mai importantă, scrie publicaţia, cu cât în pădurile din Carpaţi trăieşte mai bine de jumătate din populaţia de lupi şi lincşi din Europa, dar şi majoritatea urşilor bruni de pe continent. Flora şi fauna sunt la fel de variate.
FCC s-a implicat în procesul de salvare a pădurilor încă din 2013 când a început o amplă campanie de eradicare a tăierilor ilegale. Mai mult, Fundaţia a achiziţionat deja în jur de 16.000 de hecatre de pădure, pentru a le proteja, procesul fiind în desfăşurare.
Citeşte continuarea pe ECONOMICA.NET.
 

Vezi si

Recordul de căldură în România, în decembrie: 23,4 grade Celsius

În decembrie se pot înregistra temperaturi neobişnuite, de 15 – 20 de grade Celsius, spun …