Wednesday , October 5 2022

Printul Charles este de astazi pensionar

Charles

Prinţul Charles împlineşte joi 65 de ani şi a devenit oficial pensionar. Prinţul îşi va sărbători ziua de naştere departe de casă, într-o staţiune de lux din India.
Prinţul Charles a intrat oficial în rândul pensionarilor. Prinţul a completat în urmă cu câteva zile cererea de pensionare, iar suma modică pe care o va primi lunar, de 450 de lire sterline, va fi donată organizaţiilor de caritate care ajută bătrânii aflaţi în dificultate.
Cel mai longeviv prinţ moştenitor al tronului Marii Britanii a ales ca destinaţie, pentru celebrarea vârstei de 65 de ani, un complex de lux aflat pe malul unui lac din India. El va fi păzit aici de aproape 400 de poliţişti.
Charles a devenit prinţ moştenitor la vârsta de trei ani, în acelaşi timp cu urcarea pe tron a mamei sale, Regina Elisabeta. A intrat în Marina Regală în 1971 unde a activat timp de 5 ani. În 1981 s-a căsătorit cu prinţesa Diana, împreună cu care are doi copii: prinţul William şi prinţul Harry.
Mariajul s-a terminat în 1996, iar un an mai târziu Diana a murit într-un accident de maşină. Prinţul s-a căsătorit în 2005 cu Camilla Parker.
Cunoscut ca un iubitor al plaiurilor româneşti, Prinţul a lăudat de multe ori frumuseţea munţilor noştri ori. Prinţul vine foarte des în România unde şi-a cumpărat mai multe case.

Vezi si

Primăriile trebuie să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii

Autoritățile locale din toată țara care alocă fonduri pentru sport vor fi obligate să dea …