Thursday , April 22 2021

Primul medic român mort de COVID-19: un doctor din Constanța tratat la Institutul “Matei Balș”

Un medic din Constanța, infectat cu coronavirus și internat de câteva zile la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, a murit marți, au declarat pentru HotNews.ro surse medicale din cadrul Institutului “Matei Balș”. Medicul din Constanța avea 62 de ani și afecțiuni preexistente, au precizat sursele citate.

Ministerul Sănătății a confirmat decesul primului medic român din cauza coronavirusului, la scurt timp după ce informația a apărut în spațiul public.

Bărbatul în vârstă de 62 de ani a fost medic cu specialitatea medicina interna până pe data de 6 aprilie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța, când a demisionat.

Pe data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID-19, iar pe 8 aprilie 2020 bărbatul a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.

Pe 11 aprilie, după ce starea sa de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, unde a decedat ieri, pe 21 aprilie.

Vezi si

Bărbat reținut pentru că vindea teste false negative pentru Covid cu 150 de lei bucata

Un bărbat care vindea rapoarte false de analiză pentru teste negative de COVID-19 a fost …