Saturday , October 1 2022

Primul deces din România al unui pacient infectat cu noul coronavirus

A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României, transmite Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18 martie la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.

Barbatul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Managerul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, a declarat, însă, duminica, la TVR, că pacientul “nu avea nicio manifestare legată de acest virus”: “El a murit de cancer, nu de coronavirus”.

Bărbatul de 67 ani a intrat pe 6 martie în țară și a aterizat la Craiova. Acesta a venit din Franța, unde a locuit mulți ani si unde a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. Pentru că era în faza terminală, el și-a manifestat dorința să vina în țară.

Conform Antena 3, el a ajuns în România însoțit de un asistent social francez. De pe Aeroportul Craiova a fost preluat de o ambulanta privată și a fost dus la Filiași. Aici locuia într-o garsonieră a Primăriei.

Barbatul nu a primit izolare la domiciliu pentru că pe data de 6 martie Franța nu era în zona roșie . Pe 15 martie a sunat la 112 pentru ca se simtea rău.

A fost dus la spital cu o ambulanță și a spus medicilor că vine din străinătate. Initial, DSP Dolj nu a fost de acord sa i se faca testul pentru că nu se încadra în definiția de caz, insa pe 17, dupa ce a facut febră a fost testat si confirmat pe 18 martie pozitiv.

 

Vezi si

Recomandările Sinodului BOR pentru spovedanie: Evitarea glumelor inadecvate și a gesturilor indecente

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a adoptat în ședința de joi o serie …