Tuesday , September 27 2022

Primul deces cu tulpina Delta înregistrat în România

Primul deces al unui pacient cu COVID-19 infectat cu tulpina indiană (Delta) a coronavirusului a fost înregistrat în România, potrivit datelor transmise joi de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Potrivit surselor Digi24, pacientul este din Argeș.

Până acum, în țara noastră au fost confirmate 44 de îmbolnăviri cu această tulpină, cea mai contagioasă depistată până acum.

Dacă România nu continuă vaccinarea anti-COVID, varianta Delta a coronavirusului poate deveni un pericol, a atras atenţia secretarul de stat Raed Arafat, duminică, la Antena 3. “Dacă nu continuăm vaccinarea anti-COVID, e un pericol varianta Delta”, a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

În plus, autorităţile de la noi ar trebui să mai vaccineze cel puţin cinci milioane de oameni, a apreciat medicul, care este şi secretar de stat în Ministerul de Interne.

Vezi si

VIDEO, FOTO. Ciucă și Ciolacu, descălțați la o întâlnire oficială în Japonia

Premierul României, Nicolae Ciucă, și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au participat astăzi, în Japonia, …