Tuesday , August 16 2022

Primul caz de coronavirus confirmat in Bucuresti. Este al 12-lea caz in Romania, al treilea de sambata

Primul caz de coronavirus din Bucuresti a fost confirmat sambata dupa-amiaza. Este vorba despre un barbat de 49 de ani, intors din Roma la sfarsitul lui februarie. Acesta este al 12-lea caz de infectie confirmat in tara noastra.

Barbatul s-a prezentat vineri seara la Spitalul “Matei Bals”, dupa ce in aceasta perioada a stat izolat la domiciliu, informeaza Grupul de Comunicare Strategica. Bărbatul avea febra și scaune diareice, a precizat la Digi24 Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

El a declarat ca a stat acasa de pe 27 februarie pana vineri seara, desi nu venea din zona de nord a Italiei si nu era obligat sa se autoizoleze.

“In aceasta dupa-amiaza a fost confirmat si cel de al 12-lea caz de infectie cu noul coronavirus (COVID-19) la nivel national. Este vorba despre un barbat din Bucuresti, in varsta de 49 ani, care s-a intors din Italia (Roma) in data de 27 februarie 2020, dintr-o zona neafectata.

Barbatul s-a prezentat seara trecuta (vineri seara – n.red.) la Institutul National de Boli Infectioase ‘Matei Bals’ cu febra, dar cu simptomatologie care nu intra in definitia de caz COVID-19. I s-au recoltat probe si pentru ca persoana a calatorit in Italia s-a decis sa se recolteze probe si pentru testul COVID-19.

Este primul caz depistat in Bucuresti. Conform primelor sale declaratii, barbatul a stat in toata aceasta perioada la domiciliu, de la revenirea in tara”, anunta Grupul de Comunicare Strategica.

De asemenea, se mai arata ca Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti “a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul national de boli infectioase si a demarat ancheta epidemiologica” si ca “s-a inceput stabilirea contactilor barbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, dupa care va incepe recoltarea probelor pentru testare”.

Vezi si

Prognoza până la jumatatea lunii septembrie. Va fi mai cald decât în mod normal

Temperaturile vor fi peste cele normale pentru această perioadă, arată prognoza publicată marți de Administrația …