Tuesday , May 11 2021

Primele semne clare de fisura intre PSD si UNPR. Ontanu: "Am putea sustine alegerea primarilor in doua tururi"

ontanu

Liderul interimar al UNPR, Neculai Ontanu, a declarat, luni, ca recentele afirmatii ale presedintelui PSD, Liviu Dragnea, privind preluarea unor parlamentari ai Uniunii au “miscorat” increderea formatiunii sale in PSD si, din acest motiv, UNPR ar putea sustine alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.
“Exista o anumita neincredere in partenerii nostri din alianta politica, data si de declaratiile recente ale unor lideri ai PSD. (…) Ne-am miscorat increderea vizavi de declaratiile domnului Dragnea, total incorecte, pe care cred ca si domnul Dragnea le regreta, aceea de a incerca sa preia de la UNPR parlamentari. Niciun parlamentar al UNPR nu pleaca la PSD, toti raman in cadrul UNPR”, a spus Ontanu, citat de News.ro.
Liderul interimar al UNPR a afirmat si ca formatiunea pe care o reprezinta ar putea sa sustina in perioada urmatoare un proiect de lege sau de act normativ privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, asa cum cere PNL.
“Au avut loc in plan judetean si central anumite declaratii neprietenoase cu privire la atitudinea fata de UNPR, iar unele organizatii judetene, unii colegi, au anuntat ca nu excludem aceasta posibilitate, de a sustine si o lege care sa presupuna votul in doua tururi (…) daca o asemenea varianta se va pune in perioada urmatoare.
Au fost si asemenea pozitii, ca UNPR ar putea sustine alegerea primarilor in doua tururi”, a spus Ontanu.
Intrebat despre protocolul PSD-UNPR, incheiat recent, care spune ca cele doua formatiuni nu vor sustine un asemenea proiect, liderii UNPR au explicat ca spera ca nu se va ajunge la o incalcare a protocolului din partea PSD, care ar duce si la denuntarea acestuia.
“Nu am luat insa o hotarare, dar speram ca protocolul incheiat cu PSD, si pe care il sustinem in continuare, sa se desfasoare in bune conditii, de amicitie, nu de confruntare”, a continuat Ontanu.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, joi, demisia lui Gabriel Oprea din fruntea UNPR, afirmand ca, personal, regreta situatia acestuia si va discuta cu noul lider interimar, Neculai Ontanu, despre viitoarea colaborare cu aceasta formatiune, dar nu vede de ce aceasta s-ar schimba.
In privinta posibilitatii ca un numar de parlamentari UNPR sa revina in PSD, Dragnea a spus ca a auzit si el astfel de informatii, insa, “deocamdata, nu e nimic clar, cert sau oficial”.
Dragnea a comentat si posibilitatea ca demisia lui Oprea sa se reflecte si in scorul partidului la alegerile locale si parlamentare, afirmand ca totul depinde “de modul in care va reactiona partidul in ansamblu” si de modul “in care se vor intelege in interior”.
“Conteaza foarte mult de reactia fiecarui membru de partid, national si local. Probabil se vor intalni intr-o perioada urmatoare intr-un for statutar”, a comentat Dragnea.
ziare.com

Vezi si

Românii ar putea merge în Turcia fără test PCR, de la 1 iunie

Turcia ia in calcul serios sa renunte la testele PCR pentru turistii care vin din …