Wednesday , December 7 2022

Primele rezultate ADN în cazul lui Ionuţ. Copilul nu a fost ucis de maidanezi

ionut anghel

Rezultatele analizei ADN în cazul lui Ionuţ, copilul ucis de câini arată că băiatul nu a fost sfâşiat de niciunul dintre cei şase maidanezi suspectaţi de asta, confrom DC News.
În probele prelevante din rănile micuţului de patru ani nu a fost găsit ADN-ul niciunuia din maidanezi acuzaţi că l-au ucis pe Ionuţ.
Astfel, ipoteza conform căreia copilul în vârstă de 4 ani a fost atacat și ucis de un câine de luptă prinde contur. Conform acestei teorii, cadavrul ar fi fost plasat în locul unde a fost găsit, pentru a se da vina pe câinii vagabonzi.
Informațiile nu au putut fi confirmate din surse oficiale. Iar în astfel de cazuri, de regulă, se fac analize suplimentare.
Fostul senator Marius Marinescu, actual Președinte al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului, a confirmat pentru DC News această ipoteză, din surse ale Poliției. El consideră că dacă teoria se va dovedi ca fiind cea adevărată, toată isteria pe tema câinilor va fi în zadar.
“Am susținut încă de la început că acel copil a fost ucis de un câine de luptă. Era imposibil ca niște câini comunitari să facă acele răni pe trupul copilului. Și era imposibil ca după acest atac, acei câini să stea liniștiți și să dea din coadă. Orice etolog a înțeles că acei câini nu erau vinovați.Poate că unul dintre ei a mirosit copilul și avea urme de sânge pe blană, dar așa cum s-a văzut și la televizor, erau rezultatul unei atingeri, nu erau produse de o mușcătură. A fost o campanie de dezinformare, de învrăjbire a populației. În acest moment, autoritățile sunt obligate să-l identifice pe proprietarul câinelui de luptă vinovat, care a târât corpul în locul în care a fost găsit”, a declarat Marius Marinescu.
Ionuţ Anghel a fost ucis de maidanezi în Parcul Tei din Capitală în urmă cu două săptămâni. La întreaga scenă a fost martor fratele micuţului, în vârstă de şase ani. Cei doi scăpaseră de sub supravegherea bunicii şi ajunseseră pe un teren privat din apropierea parcului. Medici legişti care au făcut autopsia lui Ionuţ s-au declarat fost şocaţi de felul în care ajunsese trupul micuţului.
click.ro

Vezi si

Lege adoptată: Terenurile de sport ale școlilor pot fi folosite de cetățeni în afara orelor ce curs

Deputații au votat, miercuri, un proiect de lege prin care se permite accesul cetăţenilor în …