Sunday , February 5 2023

Primele imagini cu medicul-erou de la Piatra Neamț

Cătălin Denciu, medicul-erou care a intrat în flăcări pentru a-și salva pacienţii în timpul incendiului de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamţ, de la unitatea ATI pentru bolnavi de COVID, a fost externat din spitalul militar Regina Astrid din Bruxelles, unde autoritățile din România au reușit să îl transfere la scurt timp după tragedie.

Doctorul Denciu urmează acum un program de recuperare la Spitalul Universitar Saint-Luc, transmite Digi 24, care citează publicaţia oficială a Ministerului Apărării din Belgia. Din fotografii se vede că are arsuri pe cap, pe brațe și pe picioare.

Medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradele II și III pe 40% din suprafaţa corpului și a stat în comă indusă timp de trei săptămâni. „Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă. Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți, iar pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijiri medicale. Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta”, spune dr. Cătălin Denciu, citat de Beldefnews.

Medicul precizează că acum învață să miște coatele din nou. „Recuperarea este departe de a se finaliza, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși”, spune medicul erou de la Piatra Neamţ. În tot acest timp a avut-o alături pe soția lui, dr. Alina Denciu.

Vezi si

Circulația este oprită sau restricționată pe mai multe drumuri naționale din cauza vremii

Duminică dimineață erau semnalate precipitații sub formă de ninsoare pe raza județelor Alba, Bacău, Buzău, …