Friday , May 24 2024

Primele centre de vaccinare drive-thru din țară vor funcționa până la finalul lunii aprilie. Cu vaccin Pfizer, fără programare

Primele centre de imunizare împotriva Covid de tip drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a precizat, luni, într-o emisiune la Digi FM, că persoanele care se vor vaccina în aceste centre vor primi serul de la compania Pfizer, fără programare.

„Până la finalul lunii aprilie, vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare. Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi. (…) Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie. Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”, a explicat medicul militar Gheorghiță.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri, la Cluj, că vor fi înfiinţate centre de vaccinare de tip drive thru.

„În primul rând, vom da posibilitatea de a avea centre de vaccinare cu Pfizer drive thru, deci lumea deja ştie ce înseamnă acest lucru. Se va face în perioada următoare, ştiu că se va începe probabil la Bucureşti, dar sunt sigur că şi la Cluj va fi un centru în perioada următoare”, a spus atunci premierul.

Vezi si

MAE: Un diplomat rus a fost declarat persona non grata pe teritoriul României

Autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a unui diplomat din …