Wednesday , February 21 2024

Primarul Timisoarei, pus sub acuzare pentru abuz în serviciu şi fals în dosarul reabilitării termice a blocurilor

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a ajuns vineri dimiuneaţă, la ora 10, la sediul DNA Timișoara, unde a fost citat în dosarul reabilitării termice a unor blocuri cu fonduri europene.
nicolae robu

Nicolae Robu a stat o jumătate de oră în faţa procurorilor şi a spus că va reveni însoţit de avocat.
El a confirmat că este pus sub acuzare pentru abuz în serviciu şi fals în legătură cu atribuirea unor contracte de anvelopare a blocurilor.
Nicolae Robu a fost citat în calitate de suspect, fiind cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, folosirea de documente nereale pentru obținerea de fonduri europene, fals și uz de fals.
Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei și liderul PNL Timișoara, și Culiță Chiș, directorul Direcției Tehnice din Primăria Timișoara, au fost puși oficial sub acuzare, fiind cercetați penal în calitate de suspecți.
Cristian Palade, membru PNL, patronul firmei Proiect C&A SRL și rudă prin alianță cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a dezvăluit faptul că a lucrat pentru proiectele tehnice necesare pentru depunerea documentelor ca municipalitatea să obțină finanțări din fonduri europene încă din noiembrie 2012, deși a fost desemnat oficial câștigător al licitației de abia în 14 ianuarie 2013, scrie Pressalert.ro.
 
 

Vezi si

Ciucă+Ciolacu: Alegeri comasate. Listă comună la europarlamentare, liste separate la locale. Prezidențiale în septembrie

Alegerile europarlamentare vor fi comasate cu cele locale şi vor avea loc pe 9 iunie, …