Saturday , March 2 2024

Primarul Sorin Oprescu propune anularea referendumului legat de eutanasierea câinilor maidanezi

oprescu

Primarul general Sorin Oprescu a anunţat că a convocat pentru miercuri şedinţa Consiliului General în care va propune renunţarea la referendumului legat de soarta câinilor maidanezi, programat pentru 6 septembrie.
“Pentru că Parlamentul a reacţionat la solicitarea noastră, am invitat liderii de grup din CGMB, i-am consultat şi au fost de acord. I-am anunţat de convocarea şedinţei Consiliului pentru mâine, pentru renunţarea la referendum”, a declarat Sorin Oprescu, într-o foarte scurtă declaraţie de presă.
Primarul general a salutat promptitudinea cu care Parlamentul a oferit un nou cadru legislativ primarilor care doresc să rezolve problema câinilor fără stăpân aflaţi pe străzi.
“Avem de astzăzi o lege care răspunde în mare parte solicitărilor noastre şi ne permite să lucrăm (…) Sper ca legea să devină funcţională rapid, să fie promulgată de preşedintele României şi publicată în Monitorul Oficial pentru a putea acţiona în baza ei. De astăzi a crescut semnificativ capacitatea de capturare a echipelor ce acţioneaz în teren”, a declarat primarul general.
Totodată, Oprescu a anunţat că va ţine la curent opinia publică înlegătură cu demersurile făcute de primărie în legătură cu această problemă.
Soarta maidanezilor a fost decisă marţi de Parlament, cu o majoritate covârşitoare. Câinele prins în plasa hingherului şi neadoptat în 14 zile lucrătoare poate fi ucis. Iubitorii de animale au primit hotărârea cu ţipete şi lacrimi. Sute de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi iubitori de animale protestează, marţi, în Capitală împotriva legii privind eutanasierea câinilor fără stăpân, adoptată de Camera Deputaţilor. Iniţial, protestatarii au scandat în faţa Parlamentului, după care, în jurul orei 15.00 s-au mutat în Piaţa Universităţii.
Legea care permite primarilor din toată ţară să eutanasieze câinii fără stăpân neadoptaţi a fost adoptată marţi în Parlament. Iubitorii de animale nu au fost lăsaţi să participe la dezbaterile pe marginea acestei legi şi au rămas în Parcul Izvor din Capitală, acolo unde au protestat cu sutele. În jurul orei 15.00, iubitorii de animale s-au mutat în Piaţa Universităţii din centrul Capitalei.

Vezi si

Moment istoric: Biserica Ortodoxă Română binecuvântează crearea unei structuri religioase în Ucraina

În cadrul ședinței de lucru desfășurate la Palatul Patriarhiei de la București, la data de …