Tuesday , October 4 2022

Primarul din Tulcea, Constantin Hogea, şi soţia acestuia, duşi la DNA pentru audieri

constantin hogea

Primarul din Tulcea, Constantin Hogea, soţia sa şi o angajată a Primăriei au fost duşi, joi, la audieri la DNA Galaţi, după percheziţiile făcute la sediul Primăriei, la locuinţa edilului şi la mai multe firme. Întrebat despre presupusele fapte de corupţie, Hogea a spus: “Sunteţi drăguţi”.
Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, împreună cu soția sa și o angajată din Primăria Tulcea, au fost duși la audieri la sediul DNA Galați.
Potrivit unor surse, citate de Agerpres, primarul e suspectat că ar fi primit un apartament drept mită pentru a aproba unei firme o autorizație de construcție a unui bloc în municipiul Tulcea.
Întrebat de jurnalişti despre presupusele fapte de corupţie, primarul Constantin Hogea a răspuns: “Sunteţi drăguţi”.
Procurorii DNA au percheziționat peste șase ore domiciliul lui Constantin Hogea.
Percheziții s-au mai făcut și la sediul Primăriei Tulcea, unde a fost sigilat biroul primarului, dar și alte birouri, fapt confirmat de viceprimarul municipiului, Stere Șacu, precum și în alte șase locații din Tulcea, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
‘Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Galați efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în cursul anului 2014. În cursul zilei de 28 mai, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 locații situate în municipiul Tulcea, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice’, se arată într-un comunicat al DNA.
Constantin Hogea este la al treilea mandat consecutiv de primar al municipiului Tulcea.
 

Vezi si

Două dosare penale în cazul deputatului Bălășoiu: de act sexual cu un minor și de viol

Procurorii Parchetului General s-au autosesizat şi au început urmărirea penală in rem pentru act sexual …