Friday , December 2 2022

Primarul din Ramnicu Valcea a fost retinut de DNA

Primarul Ramnicului, Emilian Francu (foto: cronicazilei.info)
Primarul Ramnicului, Emilian Francu (foto: cronicazilei.info)
Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a fost reţinut joi după-amiază de către procurorii DNA într-un dosar privind o presupusă luare de mită, în valoare de 20.000 de euro.
Procurorii DNA au descins joi dimineaţă la sediul Primăriei Râmnicului Vâlcea, la domiciliu al lui Emilian Frâncu şi la sediul unui post de televiziune.
Descinderea procurilor DNA a avut ca obiect o presupusă luare de mită, surse din cadrul investigatorilor declarând pentru AGERPRES că ‘edilul Frâncu ar fi solicitat 20.000 de euro unei firme de construcţii din Timişoara în scopul facilitării obţinerii unor contracte de lucrări în municipiul Râmnicu Vâlcea.’.
Aceleaşi surse au mai afirmat că ‘suma pretinsă ar fi ajuns la un intermediar, directorul televiziunii locale ‘Vâlcea 1′, Aura Constantinov, iar ulterior această sumă ar fi urmat să ajungă la primarul Frâncu.’
Primarul Emilian Frâncu a câştigat alegerile în iulie 2012 din partea PNL pe lista Uniunii Social Liberale, de altfel el fiind preşedintele organizaţiei municipale a PNL Rm.Vâlcea, iar până în 2009 a condus organizaţia judeţeană a liberalilor.
Emilian Frâncu a fost deputat în Parlament între anii 2004-2008 şi senator 2008 şi 2012, calitate la care a renunţat în momentul câştigării alegerilor locale pentru Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea.

Vezi si

România are 218 pârtii de schi care însumează 189 km, cât o singură staţiune din Franţa sau Elveția

România are un total de 218 pârtii de schi care însumează 189 de kilometri. Spre …