Tuesday , July 5 2022

Prima reacție a lui Victor Ponta, după ce moțiunea de cenzură a fost respinsă

ponta__parlament

După ce moțiunea de cenzură a fost respinsă, premierul Victor Ponta a declarat că PNL nu a avut majoritate, iar discuțua trebuie închisă, iar țara trebuie guvernată.
”Un singur lucru, s-a închis discuția despre majoritate, nu au avut majoritate, haideți să ne apucăm de treabă ca tara trebuie guvernată. Vreau sa va lamuresc un singur lucru.. după ce s-a votat astazi, avem guvern, avem majoritate, haideți să ne apucăm de treabă. Toate celelalte le putem discuta de luni”.
Moțiunea de cenzură inițiată de PNL, intitulată “Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!” a fost respinsă. Prin urmare, Victor Ponta rămâne premier. Au fost 194 voturi “pentru”, 13 “împotrivă” și 7 abțineri. Pentru ca Guvernul să fie demis erau necesare cel puțin 278 de voturi favorabile. Atât dezbaterile cât şi votul final au avut loc în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților.
PSD s-a abținut de la vot, nu au votat decat parlamentarii Opozitiei, de la PSD neparticipand la vot decat Victor Ponta, Valeriu Zgonea si Ecaterina Andronescu.
 

Vezi si

Vremea se răcește de la mijlocul săptămânii, dar vor fi și furtuni

Vremea se schimbă de la mijlocul săptămânii, meteorologii anunță că de la caniculă se va …