Prima reactie a lui Iohannis in scandalul Toader-PSD: Asa ceva e inadmisibil

18 aprilie 2019, 13:59

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, ca a analizat propunerile de remaniere trimise de premierul Viorica Dancila si prima sa impresie este ca „aceasta remaniere se face pentru ca lucrurile sa mearga mai prost, or asa ceva e inadmisibil”.

Seful statului a precizat ca va lua o decizie pe care o va anunta la inceputul saptamanii viitoare.

Declaratiile au fost facute la Palatul Cotroceni, la finalul ceremoniei anuale organizate cu prilejul primirii magistratilor absolventi ai Institutului National al Magistraturii.

Ieri au fost trimise la Cotroceni propunerile de revocare si propunerile de noi ministri. Primind acele scrisori, mi-am pus intrebarea ce se doreste cu aceasta remaniere guvernamentala, fiindca de regula o remaniere se face pentru a face guvernul mai bun, mai eficient, mai eficace.

Prima mea impresie este ca aceasta remaniere se face pentru ca lucrurile sa mearga mai prost. Or, asa ceva e inadmisibil.

Este o prima impresie pe care am vrut s-o comunic. Mai multe voi comunica la inceputul saptamanii viitoare, cand voi avea o explicatie pe ceea ce, probabil, va trebui sa se intample”, a declarat Klaus Iohannis.

Intrebat de jurnalisti, presedintele a precizat ca a vorbit cu premierul Dancila despre remanierea decisa ieri de conducerea PSD.

„I-am comunicat ca va primi de la mine un raspuns la inceputul saptamanii viitoare. Insa lucrurile incep sa capete un contur trist. Am convocat un referendum pentru a afla opinia romanilor despre acest asalt pesedist asupra Justitiei, iar PSD pregateste o remaniere guvernamentala care vrea sa intareasca asaltul asupra Justitiei. Acest lucru nu poate sa fie de bun augur”, a mai spus seful statului.

Klaus Iohannis a subliniat ca nu poate sa semneze „niste acte fara a evalua urmarile intregii remanieri guvernamentale”, de aceea, va face „cateva clarificari la inceputul saptamanii viitoare”.

ziare.com

reportersite