Thursday , February 9 2023

Primul avion-spion NATO a ajuns în România

O primă aeronavă din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control a aterizat, marți, la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. Ministerul Apărării Naționale anunța săptămâna trecută că aeronave AWACS (Airborne Warning and Control System) din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control cu baza permanentă la Geilenkirchen, Germania, vor ateriza în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în contextul aplicării măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianței în regiunea Mării Negre, scrie Agerpres.

Conform unui comunicat al MApN, din februarie 2022, aeronavele AWACS au efectuat patrule regulate în estul Europei și în regiunea Mării Baltice pentru a urmări avioanele rusești în apropierea granițelor NATO.

“Ca răspuns la agresiunea ilegală a Rusiei în Ucraina, NATO a sporit prezența aeriană în flancul estic al Alianței cu avioane de luptă suplimentare, avioane de supraveghere și avioane cisternă”, arăta ministerul. Aeronavele AWACS vor executa, în perioada următoare, zboruri de recunoaștere și supraveghere pe teritoriul țărilor NATO.

Vezi si

Unul dintre cei mai vechi corespondenți ai Pro TV, reținut pentru act sexual cu un minor

Corespondentul postului Pro TV în judeţul Dâmboviţa Marius Buga (42 de ani), unul dintre cei …