Monday , December 5 2022

Prim-ministrul Spaniei recunoaste implicarea intr-un scandal politico-financiar

rahoj

Prim-ministrul Spaniei, Mariano Rajoy, a recunoscut joi in fata parlamentarilor tarii ca a facut “o greseala” avand incredere intr-un fost coleg, implicat intr-un scandal legat de plati.
“Imi pare rau… M-am inselat sa-mi pastrez increderea in cineva despre care stim azi ca nu o merita”, a spus premierul spaniol, citat de BBC.
Acesta a aparut in fata membrilor Parlamentului dupa amenintari legate de un vot de neincredere, insa le-a transmis parlamentarilor ca acuzatiile ca ar fi corupt sunt “minciuni si manipulari”, respingand inca o data cererile de demisie.
In plus, prim-ministrul Spaniei a negat ca ar fi “comis infractiunea de a acoperi pe cineva despre care se presupune ca ar fi vinovat”.
“Justitia va arata ca nu a fost nimic ilegal in comportamentul meu sau in acel al partidului meu”, a afirmat acesta.
Lui Rajoy i s-a cerut demisia dupa ce un ziar a publicat mesaje pe care acesta le-ar fi trimis suspectului, Luis Barcenas, fost trezorier al Partidului Popular al prim-ministrului.
Barcenas a spus ca Rajoy a primit in secret bani, dintr-un fond de rezerva, intre anii 2008 si 2010. Cotidianul El Mundo a aratat ca premierul spaniol a trimis mesaje de sustinere catre Barcenas, care se afla in prezent in arest pentru coruptie si frauda fiscala, insa acesta respinge acuzatiile. De asemenea, si Rajoy respinge orice infractiune, desi nu a negat trimiterea mesajelor.
Totodata, in orasele spaniole au avut loc si proteste furioase antiguvernamentale, peste 1.000 de oameni cerand demisia guvernului.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …