Tuesday , December 5 2023

Presupusul asasin din Neamţ a alergat 30 km de la locul faptei

Cristian Chilat, suspectul in cazul asasinatului de la Piatra Neamt
Anchetatorii caută încă arma cu care s-a comis crima de la Piatra Neamţ.
Poliţiştii nemţeni au relatat, marţi, într-o conferinţă de presă, modul în care l-au prins pe Cristian Chilat, poreclit “Falău”, cel care i-a împuşcat, la sfârşitul săptămânii trecute, pe fraţii Gheorghiţă şi Bogdan Mararu.
Potrivit anchetatorilor, “Falău” a fugit printre blocuri imediat după comiterea faptei şi a alergat peste 30 de kilometri până a ajuns în satul Dârloaia, comuna Bârgăoani, unde s-a ascuns la nişte rude.
“Am avut peste 20 de ofiţeri implicaţi în acest caz, în afară de cei din detaşamentul de intervenţie rapidă. Cu ajutorul serviciilor am aflat unde se ascunde şi am ajuns la acea locuinţă. L-am somat să se predea şi a cerut să nu fie împuşcat, după care a ieşit afară din casă. Nu a opus rezistenţă”, a povestit comisarul şef Aurelian Vasea Şoric, inspectorul şef al Poliţiei Neamţ.
“Falău” le-a cerut poliţiştilor să îi acopere faţa cu o cagulă, atât pentru a nu fi filmat sau fotografiat de jurnalişti, cât şi pentru a evita o eventuală răzbunare a familiei victimei.
“Nu a declarat nimic, nici poliţiştilor, nici procurorului de caz, nici judecătorilor. Nu comunică”, susţin anchetatorii.
“Falău” a fost încarcerat într-o celulă cu alţi deţinuţi “pentru a evita orice probleme”.
Anchetatorii nu au găsit arma cu care s-a comis asasinatul, dar spun că aceasta este de calibrul 9,43 milimetri.
“Este un calibru atipic pentru România. Poate fi şi un pistol modificat”, a opinat şeful Poliţiei Neamţ.
Pe de altă parte, anchetatorii susţin că “Falău” este principalul suspect al incendierii magazinului “Onym” din centrul municipiului Piatra Neamţ, produs cu 24 de ore înaintea atacului armat.

Vezi si

Premierul Ciolacu s-a întâlnit în SUA cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin

Premierul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit luni, în Statele Unite, secretarul american al Apărării, Lloyd …