Sunday , October 2 2022

PressOne: Ordonanţa disperării – cine va plăti factura. Sinteza săptămânii în care economia României a fost dată peste cap

Vineri, 21 decembrie, la prânz, România a preluat simbolic de la cancelarul austriac Sebastian Kurz președinția Consiliului Uniunii Europene − iar, seara, economia a fost pusă în fața faptului împlinit, se arata intr-o analiza publicata de PressOne.
 

Ministrul Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici
Ministrul Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici
Ordonanța-mamut anunțată public marți, contestată masiv miercuri, planificată pentru adoptare joi și adoptată în ședința de vineri a Guvernului − timp în care au fost rescrise diverse paragrafe − bulversează toate domeniile economiei, modificând, fără nici o singură estimare de impact, peste 40 de legi.
“E ca o armă dintre cele urâte”, spune Dragoș Neacșu, membru al board-ului asociaţiei Romanian Business Leaders: “Una care distruge, fărâmă şi desfigurează trupul” care-i cade victimă − pentru că “atinge toate organele vitale” ale economiei.
Cele 56 de pagini ale Ordonanței sunt un “ghiveci de măsuri” care afectează întregul sistem bancar, sistemul energetic, industria de comunicații şi sistemul de pensii private.
Continuarea AICI

Vezi si

Conducerea PSD a decis excluderea din partid a deputatului Aurel Bălăşoiu, înregistrat în situații compromițătoare cu un minor

Conducerea PSD a decis, sâmbătă, excluderea din partid a deputatului Aurel Bălăşoiu. De asemenea, “PSD …