Tuesday , May 17 2022

Press One: Nicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat. Reacția premierului

Cel puțin 42 de pagini din teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă sunt plagiate. Teza în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003 are în total 138 de pagini. Sursa principală a conținutului plagiat este reprezentată de două teze de doctorat, care ulterior au fost publicate în volum, și de alte două cărți, a dezvăluit jurnalista Emilia Șercan, de la Press One.

Potrivit Emiliei Șercan, prima teză identificată ca sursă de conținut plagiat pentru lucrarea lui Ciucă îi aparține lui Paul Dănuț Duță și se numește „Acțiuni militare internaționale legitime”. Lucrarea a fost coordonată de profesorul Emil Chețe, același îndrumător pe care l-a avut și premierul.

A doua teză îi aparține lui Mircea Mândru și are titlul „Conținutul principalelor acțiuni strategice ale armatei României în cadrul operațiunilor multinaționale, altele decât războiul”. Lucrarea a fost coordonată de profesorul Valentin Arsenie. Teza a fost publicată în volum, cu titlul „Lumea între războiul rece și pacea fierbinte”.

Mai mult, premierul a preluat conținut și din două cărți. Prima a fost publicată cu câteva luni înainte de susținerea tezei lui Ciucă. Autorii acesteia sunt generalul (r) Eugen Bădălan, fost șef al Statului General Major al Armatei, și generalul (r) Teodor Frunzeti, fost rector al UNAP și fost consilier la Administrația Prezidențială în mandatul președintelui Klaus Iohannis. A doua carte are patru autori, toți provenind din armată: Mircea Mândru, Ion Dragoman, Dorin Mara, Dan Stroescu.

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat la acuzațiile de plagiat, afirmând că teza sa a fost „rodul cercetării științifice din anii de studii doctorale” și că „reflectă munca depusă”.

Premierul declară că teza a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv. „Apreciez interesul dumneavoastră față de etica academică și respectarea acesteia în cadrul lucrărilor științifice. Vă asigur că în toată cariera mea de ofițer al Armatei României mi-am asumat toate responsabilitățile, indiferent de funcția ocupată. Nu voi renunța la acest principiu nici în cariera de politician. Teza mea de doctorat este rodul cercetării științifice din anii de studii doctorale și reflectă munca depusă. Lucrarea a stat și stă la dispoziția publicului de aproape 20 de ani și a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv”, a declarat premierul României.

Vezi si

Ministerul Sănătății nu mai distribuie populației pastilele de iodură de potasiu

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Marius Brădățan, a spus, luni, că pastilele de …

One comment

  1. Incredibil , ce persoane au ajuns sa conduca tara noastra , se trag in functii ceii ce se aseamana , un mercenar pus in functie de altii , aduce langa el in functii importante in fruntea statulu alti mercenari i betivi , fara demnitate, santajabili si consecintele nefaste se vad !!!!