Thursday , July 7 2022

Presedintele TVR Claudiu Saftoiu şi-a dat demisia

claudiu-saftoiu

Presedintele-director general al TVR, Claudiu Saftoiu, si-a dat marti demisia la Birourile Pemanente ale Parlamentului, cu putin timp inainte ca raportul de activitate al institutiei sa fie discutat in Parlament, potrivit surselor HotNews.ro.
O respingere a raportului ar fi insemnat demiterea de drept Consiliului de Administratie al TVR, inclusiv a presedintelui Claudiu Saftoiu.
Marti la pranz, cu doar o ora inainte sa apara informatii privind demisia sa, HotNews.ro a incercat sa-l contacteze telefonic pe Claudiu Saftoiu, insa nu a reusit, primind de la acesta un raspuns scurt, prin SMS: “Sunt la cinematograf”.
Claudiu Săftoiu a fost consilier prezidenţial între 2004 şi 2006, de la începutul primului mandat al preşedintelui Traian Băsescu până la numirea sa în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE). În martie 2007, Săftoiu a demisionat din funcţia de director al SIE, la cinci luni şi jumătate de la numire, în ziua în care un cotidian a publicat stenograma audierii acestuia la Comisia parlamentară de anchetă privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Băsescu. În stenogramă Săftoiu susţine că interceptările convorbirilor făcute de SIE sunt pe bază de mandat de la procurorul general şi că Serviciul dispune de aparatură de interceptare.
Pe 10 mai 2011, Claudiu Săftoiu a devenit membru al PNL şi, ulterior, a deţinut funcţia de vicepreşedinte PNL Gorj. El a demisionat din PNL imediat după ce a fost numit de Parlament la conducerea Televiziunii Române, în 3 iulie 2012.

Vezi si

Parlamentul European cere înscrierea dreptului la avort în Carta Drepturilor Fundamentale ale UE

Parlamentul European a cerut joi, prin vot, ca dreptul la avort să fie înscris în …