Sunday , January 29 2023

Președintele și-ar putea anunța azi decizia în privința lui Grindeanu

grindeanu-dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seara, la un post de televiziune, că şeful statului i-ar fi spus lui Sorin Grindeanu, cu care a avut în cursul zilei o întrevedere la Cotroceni, că ar putea anunţa vineri ce decizie va lua în privinţa nominalizării sale pentru funcția de premier, relatează News.ro.
Liderul social-democrat consideră că „tăcerea” preşedintelui Klaus Iohannis în privinţa unei posibile nominalizări a lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de premier reprezintă „o bătaie de joc la adresa românilor”.
„E o bătaie de joc la adresa românilor. Am mai înţeles că de fapt face tot posibilul ca o mare parte din programul de guvernare să nu fie aplicat, în aşa fel încât românii să nu beneficieze de măsuri, pentru a ne scădea noua cota de încredere. Mie mi se pare ceva jenant ca un şef de stat să dea nişte informaţii fără să şi le asume”, a afirmat Liviu Dragnea, referindu-se la informaţiile apărute joi cu privire la desemnarea premierului.
Liderul PSD a susţinut că este o situaţie „penibilă” să treacă 20 de zile de la alegerile parlamentare, iar guvernul să nu fie învestit.
„Am înţeles că la o televiziune era cineva supărat ca de ce nu am ieşit astăzi. Eram cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Grindeanu şi ne-am tot gândit să ieşim să comentăm ce? O tăcere? E o situaţie penibilă, sunt 20 de zile de la alegeri şi nu avem guvern”, a completat preşedintele social-democraţilor.
„S-a văzut domnul Grindeanu azi cu domnul preşedinte. Am înţeles că a stat 15 minute. Nu l-am forţat să îmi spună (ce au discutat – n.r.) pentru că eu de obicei nu fac asta. Ceea ce ştiu de la domnul Sorin Grindeanu, i-a spus (Klaus Iohannis n.r.) că probabil mâine va anunţa ce decizie va lua”, a precizat preşedintele PSD.
Întrebat dacă această tăcere a lui Klaus Iohannis poate reprezenta un refuz din partea preşedintelui, Liviu Dragnea a spus: „Poate însemna ură faţă de români. Cred că totul este generat de ura pe care o simte acum faţă de românii care nu au votat cum a vrut el”.
Joi a apărut informaţia conform căreia preşedintele Klaus Iohannis analizează noua propunere de premier făcută de PSD în persoana lui Sorin Grindeanu, considerând-o mai bună decât cea iniţială, Sevil Shhaideh, însă şeful statului nu va face niciun anunţ în cursul zilei, astfel că noul guvern nu poate fi instalat înainte de Anul Nou.

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …