Saturday , November 26 2022

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la DNA luni dimineaţa

dragnea DNA

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat luni dimineață la DNA, informează televiziunile de stiri.
Potrivit unor surse judiciare, Liviu Dragnea a fost citat de procurori în dosarul în care este cercetat alături de fosta soție, Bombonica Prodan.
Liviu Dragnea nu a dorit să facă declaraţii înainte de a intra la DNA, dar a spus că, probabil, citarea sa e un “cadou” pentru cineva.
La iesirea de la DNA, Dragnea a declarat:
“Luni, 6 iunie, s-a pus în mişcare acţiunea penală. Sigur, este doar o coincidenţă că a fost a doua zi după alegerile locale.
Lupta împotriva corupţiei trebuie să existe permanent, dar lupta împotriva adevăratei corupţii.
E frumoasă şi coada la DNA.
Marţi a fost sunat avocatul şi eu am venit azi.
Sunt cercetat pentru abvuz în serviciu.
S-a depăşit nivelul de teamă. Eu merg înainte, am toate şansele să rămân lider până la alegerile din toamnă”.
Surse judiciare afirma ca ar fi vorba de schimbarea incadrarii juridice in dosarul in care este implicata si fosta sotie.
Liderul PSD este urmărit penal de procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și la fals intelectual, ambele în formă continuată, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic.
Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, este urmărită penal de procurorii anticorupție în același dosar, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
Fapta ar fi fost comisă în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, a anunțat DNA pe 24 martie.
În același dosar, Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Floarea Alesu, la data faptelor director general al DGASPC Teleorman, și Jenica Dumitru, la data faptelor șef Serviciu Resurse Umane, Juridic și Contencios din cadrul aceleiași instituții, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată și instigare la fals intelectual în formă continuată.
În cauză mai sunt cercetați pentru fals intelectual în formă continuată Constantin Claudiu Balaban, la data faptei șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din municipiul Alexandria, și Ionuț Remus Boboc, la data faptei șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic și Aprovizionare din cadrul DGASPC Teleorman.
 

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …