Thursday , September 29 2022
Breaking News

Presedintele PPE Joseph Daul: Este cu scandalos ca un prim-ministru al unei tari UE sa compare presedintele tarii sale cu nazisti

Joseph-DAUL

Presedintele Partidului Popular European (PPE) Joseph Daul a calificat drept “scandaloasa” comparatia facuta de premierului Victor Ponta intre regimul Traian Basescu si cel nazist. Intr-un comunicat de presa transmis luni de PPE, Daul isi manifesta ingrijorarea fata de afirmatia facuta de premierul Ponta in urma cu o zi si arata ca “in ultimii trei ani, Victor Ponta a fost obsedat de incercarea de a il inlatura pe presedintele Basescu”.
“Remarcile facute ieri de Victor Ponta sunt ingrijoratoare. Este cu adevarat scandalos ca un prim-ministru al unei tari UE sa compare presedintele tarii sale cu nazisti. Dupa cum este bine cunoscut, presedintele Traian Basescu a fost ales democratic de doua ori consecutiv si in timpul celor doua mandate a implementat cu succes o serie de reforme economice si structurale dificile, dar necesare, care au pus tara pe calea stabilitatii si prosperitatii. Romania se afla intr-o situatie mult mai buna ca acum zece ani, inainte de alegerea presedintelui Traian Basescu”, arata presedintele PPE.
“Pe de alta parte, in ultimii trei ani, Victor Ponta a fost obsedat de incercarea de a il inlatura pe presedintele Basescu. In detrimentul stabilitatii si credibilitatii tarii sale, Ponta se face responsabil de organizarea multor jocuri si manevre nedemocratice , ca parte a incercarilor sale nereusite de a deveni presedinte. Ambitiile prezidentiale ale lui Ponta continua sa nu aiba nicio limita: emiterea de ordonante de urgenta in mijlocul campaniei, incercarea de a incepe o noua procedura de suspendare a presedintelui la sfarsitul mandatului sau, utilizand declaratii populiste care instiga la ura, etc. Romania, ca stat membru al UE de peste sapte ani, merita mai mult. ”
Joseph Daul a facut apel la Partidul Socialistilor Europeni si la conducerea “sa condamne imediat remarcile ingrozitoare ale lui Ponta si sa se distanteze deastfel de comentarii”.

Vezi si

Escortă româncă de 23 de ani, ucisă în bătaie de un client în Austria. Fata s-a înecat cu sânge și vomă

O tânără româncă a fost ucisă sâmbătă, 24 septembrie, în Austria. Ana Maria, despre care …