Sunday , November 27 2022

Președintele Partidului Ecologist, reținut de DNA pentru fapte de corupție

Președintele Partidului Ecologic, Dănuț Pop, a fost audiat, miercuri, la sediul Direcției Generale Anticorupție (DNA), iar ulterior a fost reținut.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a unui președinte de partid politic, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că ar fi vorba de președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, care a și fost audiat miercuri dimineața la sediul DNA.

„În perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins şi ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.000 euro, în patru tranșe (4.000 euro – noiembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021 și 10.000 lei – februarie 2022). În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unui deputat în Parlamentul României și ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcție de consilier la cabinetul deputatului respectiv”, arată DNA într-un comunicat de presă transmis miercuri.

Inculpatul urmează să fie prezentat joi Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. (Mediafax)

Vezi si

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, va vizita România în perioada 28-30 noiembrie

Potrivit unei informări oficiale a Departamentului de stat al SUA, Antony J. Blinken se va …