Sunday , September 25 2022

Preşedintele Klaus Iohannis face astazi o vizită oficială în Ucraina

iohannis-porosenko

Preşedintele Klaus Iohannis  face astăzi o vizită în Ucraina. Şeful statului se va întâlni cu omologul său, Petro Poroşenko.
Președintele Klaus Iohannis a declarat, înainte de a pleca în Ucraina, că un subiect de discuție cu partenerii ucraineni va fi sprijinul pentru etnicii români din Ucraina, respectiv pentru etnicii ucraineni din România, iar acest lucru este posibil inclusiv prin reactivarea mecanismelor guvernamentale.
„Voi reafirma sprijinul constant pentru Ucraina și parcursul său european”, a spus președintele Klaus Iohannis. El a precizat că va aborda subiectul evoluțiilor din sud-estul Ucrainei și va exprima susținerea României pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.
România dorește să fie un factor activ pentru găsirea unei soluții politice la situația din Ucraina. „Suntem interesați să avem un stat vecin ferm angajat pe calea consolidării democratice”, a afirmat șeful statului.
El a subliniat că întărirea parteneriatului și a cooperării cu Ucraina se va baza pe pragmatism și încredere.
Cei doi oficiali au mai discutat în urmă cu aproape o lună la Consiliul European. Întrevederea bilaterală a avut loc la solicitarea liderului de la Kiev. Cu această ocazie, Petro Poroșenko a reiterat invitația adresată lui Klaus Iohannis de a face o vizită la Kiev, invitație pe care o lansase încă din mesajul de felicitare transmis cu ocazia alegerii.

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …