Sunday , July 21 2024

Presedintele, dupa ce a fost sfidat pe toata linia: "De acum încolo, faceti ce vreti"

Presedintele Traian Basescu a pledat, din nou, în întâlnirea de joi dimineata cu premierul Emil Boc, pentru remanierea profunda a Guvernului, însa liderul PDL a spus ca partidul nu vrea asa ceva, la care seful statului a replicat: “De acum încolo, faceti ce vreti”, scrie “Gândul”.
Premierul Emil Boc s-a dus, joi dimineata, la Cotroceni, pentru a-i prezenta sefului statului lista de ministri care urmeaza sa fie remaniati. Conform unor surse din partidul de guvernamânt, citate de “Gândul”, de pe lista lui Boc au lipsit “greii” Adrian Videanu si Radu Berceanu, dar a aparut, în schimb, Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, alaturi de ministrul Muncii, Mihai Seitan, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru si ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu.
Pe lânga remanierea “soft”, din care lipsesc nume din tripleta BVB, Boc a venit si cu propunerea de schimbare a lui Vladescu, sustinut de presedintele Basescu. Premierul ar fi invocat faptul ca ministrul Finantelor este cel mai detestat de partid si ca Berceanu, Videanu si Blaga au, dimpotriva, sustinere în teritoriu si în Parlament.
Sursele citate au relatat ca seful statului a pledat din nou pentru o remaniere profunda de guvern, dar ca Boc ar fi replicat ca partidul nu vrea asa ceva. În aceste conditii, Basescu ar fi spus ca îsi ia mâna de pe guvern si de pe partid, cu mesajul: “De acum încolo, faceti ce vreti”.
Imediat dupa discutia cu Basescu, Boc a plecat la partid sa discute numele noilor ministrii cu câtiva dintre liderii PDL. Pâna acum, s-ar fi stabilit doar ca, la Ministerul Comunicatiilor, sa fie nominalizat Sorin Mândrutescu, seful Oracle Romania, scrie “Gândul”.

Vezi si

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale. Clienţii pot rezerva bilete şi pot face check-in online

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale, iar clienţii pot rezerva acum bilete şi …