Wednesday , February 8 2023

Preşedintele Comisiei Europene l-a numit pe Dacian Cioloş consilier special pentru securitate alimentară

ciolos

Preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, l-a numit, miercuri, pe Dacian Cioloş, fost comisar pentru Agricultură, în funcţia de consilier special pentru securitate alimentară, post pentru care nu va fi remunerat, potrivit unui comunicat al CE.
„Crizele alimentare, presiunea asupra resurselor naturale, creşterea populaţiei şi schimbările climatice ne reamintesc faptul că securitatea alimentară este o provocare importantă pe care UE trebuie să o gestioneze. Dacian Cioloş are o vastă experienţă în domeniul securităţii alimentare şi este omul potrivit pentru a mă sfătui pe această temă importantă”, a declarat preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, citat în comunicat.
În calitate de consilier special al preşedintelui CE, Dacian Cioloş va colabora strâns cu membrii Comisiei Juncker în ceea ce priveşte contribuţia Executivului european la rezolvarea acestei provocări globale, precizează comunicatul, potrivit Mediafax.
Dacian Cioloş nu va fi remunerat pentru această funcţie.
Dacian Cioloş a fost comisar european pentru Agricultură, în perioada 2010-2014, când a realizat prima reformă a Politicii Agricole Comune.
De profesie inginer agronom, el a fost ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, între 2007-2008, şi şef al unei comisii prezidenţiale de profil, între iulie 2009 – ianuarie 2010.
Este născut pe 27 iulie 1969 la Zalău.

Vezi si

Turcia: Salvatorii români au scos de sub dărâmături un copil și pe părinții lui. Micuțul era decedat

Prima misiune a echipei de căutare-salvare trimisă de România în Turcia s-a încheiat. Salvatorii au …