Saturday , January 28 2023

UPDATE: Preşedintele CJ Arad, prins în flagrant luand 10.000 de euro mită

IOTCU-nicolae- În urmă cu puţin timp, procurorii DNA l-au prins în flagrant când lua mită pe preşedintele Consiliului Judeţean Arad, liberalul Nicolae Ioţcu. La această oră sunt şi percheziţii la Consiliul Judeţean Arad şi la vila lui Ioţcu.

Conform primelor informații, preşedintele CJ Arad a fost prins când primea 10.000 de euro de la un om de afaceri, în legătură cu proiectele de investiţii de la Spitalul Judeţean Arad. Operațiunea a fost realizată de procurorii DNA, cu sprijinul SRI Arad și DGA.
Conform unor surse judiciare, Nicolae Ioțcu a fost prins cu o mită de 10.000 de euro asupra sa, după ce în urmă cu trei zile a primit alți 35.000 de lei, în schimbul promisiunii unor proiecte de investiții, scrie pressalert.ro.
Sursele citate susțin că Ioţcu este acuzat de trafic de influență pentru acordarea preferențială a unor contracte. Aceleași surse spun că este vorba despre un contract de achiziții publice pentru Spitalul Județean Arad.
Procurorii efectuează percheziții la domiciliul șefului CJ Arad, dar și la Consiliul Județean.
Nicolae Ioţcu susţinea nu de mult „aceste achiziţii fac parte din ambiţiosul proiect din sistemul sanitar prin care dorim să aducem Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă la standarde moderne”
Nicolae Ioţcu ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad din anul 2008. El şi-a început cariera politică în 1996, ca membru al Partidului Democrat, iar în numai un an a devenit vicepreşedinte al organizaţiei de tineret, pentru ca în 1999 să ajungă la şefia tinerilor democraţi. În 2001, Nicolae Ioţcu devine vicepreşedinte în partid, iar începând din 2005 deţine funcţia de secretar general al PD Arad. A fost senator în perioada 2004-2008.
Din 2008 este președinte al Consiliului Județean Arad, reușind să obțină un al doilea mandat. După alegeri, Ioţcu a intrat în competiție cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă şi a vrut să preia organizaţia judeţeană a partidului. Nu a reuşit deoarece Falcă a câştigat alegerile, însă echipa lui Ioţcu l-a acuzat de furtul lor.
Nicolae Ioțcu este un apropiat al primului ministru nominalizat al PNL, Cătălin Predoiu, în mediile politice discutându-se că președintele CJ Arad ar fi fost principalul favorit pentru ocuparea postului de ministru al Dezvoltării.
Averea acestuia a crescut considerabil după ce a ajuns în funcția de președinte al consiliului județean, presa semnalând numeroase tranzacții dubioase ale familiei sale.
Declarația de avere a lui Nicolae Ioțcu nu este postată pe site-ul instituției. Ioțcu este economist, absolvent al Universităţii Dimitrie Cantemir din Timişoara şi al Universităţii Naţionale de Apărare Carol I – Colegiul Naţional de Apărare.
 
 

Vezi si

CNSU decretează stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decretat, sâmbătă, stare de alertă în județul Vrancea …