Tuesday , December 6 2022

Preşedintele Băsescu a semnat decretul de numire a lui Teodor Meleşcanu ca ministru de Externe

basescu-melescanu

Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul prin care se ia act de demisia lui Titus Corlăţean din funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi decretul de numire a lui Teodro Meleşcanu în funcţia de ministru al MAE. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Teodor-Viorel Meleșcanu în funcţia de ministru al Afacerilor Externe va avea loc la ora 17.30, la Palatul Cotroceni.
“Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 10 noiembrie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului.
De asemenea, domnul președinte Traian Băsescu a semnat luni, 10 noiembrie a.c., Decretul prin care se numeşte domnul Teodor-Viorel Meleşcanu în funcţia de ministru al Afacerilor Externe”, precizează Administraţia Prezidenţială.
Teodor Meleşcanu a fost propus de premierul Victor Ponta pentru funcţia de ministrul de Externe.
“Am avut o discuţie cu domnul ministru Corlăţean. Am acceptat demisia acestuia şi am trimis către preşedintele Traian Băsescu propunerea ca domnul Teodor Meleşcanu să ocupe funcţia de ministru de Externe în perioada imediat următoare, să organizeze conform dispoziţiilor legale şi dispoziţiilor BEC desfăşurarea votului în diaspora şi, în acest fel, dreptul fundamental la vot al oricărui cetăţean român să fie respectat, dar totul cu respectarea legii şi a instituţiilor publice care vor rezista până în 16 noiembrie şi evident după aceea presiunilor ilegale şi ilegitime făcute de către cel care pe 16 seara va fi fostul preşedinte al României, Traian Băsescu”, a declarat Ponta la Palatul Victoria.
Premierul a adăugat că aşteaptă ca preşedintele Băsescu să stabilească ora la care Meleşcanu depune jurământul, “pentru ca acesta să poată să-şi preia imediat atribuţiile, să se ocupe de ceea ce înseamnă buna funcţionare a MAE”.
 
 

Vezi si

Viena, „capitala economică“ a României, îşi refuză „ţara“ de la admiterea în Schengen

Austria este singurul stat membru al Uniunii Europene care se opune azi aderării României la …