Thursday , December 1 2022

Preşedinta Argentinei, Cristina Kirchner, pusă oficial sub acuzare pentru obstrucţionarea justiţiei

kirchner

Președinta Argentinei, Cristina Kirchner, a fost pusă oficială sub acuzare vineri pentru că ar fi obstrucționat justiția și ar fi acoperit implicarea Iranului într-un atac din 1994 asupra unui centru al comunității evreiești din Buenoes Aires soldat cu moartea a 85 de persoane, relatează AFP și DPA.
Preşedinta Argentinei, Cristina Kirchner, a fost pusă oficial sub acuzare pentru obstrucţionarea justiţiei, potrivit Agerpres.
Procurorul Gerardo Pollicita a pus-o sub acuzare pe Cristina Kirchner în legătură cu o plângere pe care procurorul Alberto Nisman a înaintat-o la 14 ianuarie. Nisman, care investiga atacul asupra centrului AMIA de 11 ani, a fost găsit mort în apartamentul său, în condiții misterioase, patru zile mai târziu, la 18 ianuarie.
El a fost descoperit într-o baltă de sânge, cu un revolver lângă el, în apartamentul său din Puerto Madero, un cartier de lux din capitala Buenos Aires.
Ulterior, un alt procuror a precizat că Alberto Nisman, al cărui deces a stârnit un val de emoție în Argentina, ar fi intenționat un timp să ceară plasarea în detenție a Cristinei Kirchner, sub acuzația de obstrucționare a justiției.
Ministerul de externe argentinian Hector Timerman și alți doi politicieni proguvernamentali au fost de asemenea inculpați în acest caz.
 

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …