Monday , April 15 2024

Presa străină scrie despre serviciile medicale precare din România, după incendiul de la maternitate

.
Presa internaţională scrie despre incendiul de la Maternitatea Giuleşti, menţionând că spitalul este considerat printre cele mai performante din România, o ţară ale cărei servicii medicale sunt privite ca fiind printre cele mai precare din întreaga Uniune Europeană.
Potrivit agenţiei France-Presse, care citează Ministerul român al Sănătăţii, trei nou-născuţi au murit luni şi alţi opt au fost răniţi – unii fiind în stare critică -, în urma unui incendiu izbucnit la secţia de terapie intensivă a unei maternităţi din Bucureşti.
Un alt bebeluş rănit luni în explozia de la Maternitatea Giuleşti a decedat după ce fusese internat în Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, subsecretarul de stat Raed Arafat.
Autorităţile au demarat o anchetă, dar potrivit primelor informaţii, la originea accidentului s-ar afla o instalaţie de aer condiţionat defectă, notează site-ul RTL Info.be.
Potrivit CNN, toate persoanele aflate în spital au fost evacuate, printre care şi cinci femei în travaliu, alte 26 de femei însărcinate şi şase care născuseră recent.
Agenţia germană DPA subliniază că Maternitatea Giuleşti este considerată printre cele mai performante la nivel naţional şi a fost renovată şi modernizată recent.
Referindu-se la acest incendiu, agenţia Reuters scrie că România este una dintre cele mai sărace ţări ale Uniunii Europene, iar serviciile sale medicale sunt considerate printre cele mai precare la nivelul blocului comunitar. Standardele de siguranţă şi igienă au rămas aproape neschimbate din perioada comunistă la multe dintre spitalele sale, comentează Reuters.

Vezi si

Aproape 10.000 de copii români aveau, la sfârșitul anului 2023, ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate

Numărul total al copiilor din România care aveau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate …